Foto
DE PINTE - De Pinte telt reeds veel culturele verenigingen, doch ontbrak er iets volgens sommelier Bart Vanderstraeten. Hij  ging succesvol op zoek naar wijn-liefhebbers uit de streek die samen met hem een wijngilde willen oprichten. Binnen een maand plannen zij hun eerste activiteit.



Gediplomeerd sommelier en bovenal wijnliefhebber Bart Vanderstraeten kwam na enkele persoonlijke bevragingen van Pintenaren tot de conclusie dat er heel wat wijnliefhebbers te vinden zijn in de gemeente. Velen hiervan zouden best wel interesse hebben om toe te treden tot een wijngilde, maar dan liefst in hun eigen gemeente of omgeving. Bart zag hier wel iets in en ging via een oproep in de gemeenteklapper op zoek naar gelijkgestemde zielen. En met succes Philippe Rubbens, inwoner van De Pinte, gepassioneerd wijnliefhebber met een uitgesproken voorkeur voor Rhone-wijnen en bestuurslid van wijngilde Donsa in Deinze gaf meteen een positief gevolg aan de oproep. Ook Jean-Pierre Léaerts uit Zevergem, Portugalkenner die reeds enkele wijnreizen organiseerde en lid van een Portugeese wijngilde was voor het idee gewonnen. En tot slot reageerde ook Fanny Houtveen uit Deinze positief op de oproep, haar passie voor wijn is nog maar
recent ontloken, maar haar enthousiasme is groot.


De drie heren en de dame gingen samen rond tafel zitten en besloten dat er in het rijke vereningingsleven van De Pinte zeker en vast nog ruimte was voor een wijngilde. Op 27 september 2013 zullen zij dan ook samen officieel de wijngilde 'Vini Amici' (vrienden van de wijn) oprichten. Na een jaar effectieve werking zullen zij als alles goed verloopt volgend jaar de aanvraag doen om een erkende culturele vereniging te worden.


Het hoofddoel van de gilde is om toegankelijk te zijn voor alle wijnliefhebbers en een open kader te creëren waar men van mening kan wisselen, verder staan educatie, kwaliteit en professionele begeleiding hoog in de doelstellingen. De gilde heeft geen commercieel doeleinde. Wie zich in wenst te schrijven voor een begeleide degustatie met professioneel advies en deskundige uitleg kan contact opnemen via [email protected]. De  eerste activiteit, een kennismaking aan de hand van europese wijnen, is gepland  op 27 september.

U vindt het originele artikel hier terug.




Leave a Reply.